ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 9 ΜΗΝΩΝ ΕΚΑΛΗ

Α) ΕΡΓΑ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο Δημοτικής Ενότητας Εκάλης. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο 2015 οπότε και λήγει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Κατόπιν διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε με τους πολίτες, σε ανοιχτή συνεδρίαση και ηλεκτρονικά, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, αποφάσισε ομόφωνα ότι το ακίνητο «ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ» θα διατεθεί σαν παραδοσιακό οινομαγειρίο ή ζαχαροπλαστείο με τραπεζοκαθίσματα. Το θέμα του «ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ» βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των όρων του διαγωνισμού από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου.
Σχετικά με το Εντευκτήριο, ολοκληρώθηκε η λογιστική εκκαθάριση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Εκάλης, η οποία εκκρεμούσε από το 2011. Αποφασίστηκε η προσωρινή μετάβασή του στον Μένανδρο, ως τη θέσπιση του νομικού πλαισίου, βάσει του οποίου θα μεταβιβαστεί σε συλλόγους της Εκάλης.
Σε ό,τι αφορά τα έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών πραγματοποιήθηκε καθαρισμός ρεμάτων (Ακακίας, Ηφαίστου, Ουρανίας, Πλατείας Αγαπητού, Λεύκης), καθαρισμός φρεατίων, καθώς και καλλωπισμός του χώρου γύρω από την Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Τέλος, γίνεται συλλογή προσφορών και δρομολογείται η σύνταξη μελέτης για την ανακατασκευή του κτιρίου της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης (παράθυρα, θερμομόνωση, βάψιμο, αντικατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης).

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
ΣΤΕΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Υπεγράφη η Σύμβαση για την επισκευή των στεγών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Εκάλης, με τη στέγη του Δημοτικού να έχει ήδη επισκευαστεί. Στα δύο Σχολεία, έγινε επίσης έγινε καθαρισμός και άρτια προετοιμασία των στεγών, των εσωτερικών και αύλειων χώρων τόσο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς όσο και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ επισκευάστηκαν και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Γ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με στόχο την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ του πολίτη και της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, δημιουργήθηκε το ecali.blogspot.com, ένας ιστότοπος αποκλειστικά για τους κατοίκους της Εκάλης, ο οποίος προάγει την αμφίδρομη επικοινωνία.

Skysa App Bar