ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 9 ΜΗΝΩΝ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Α) ΕΡΓΑ
Μέσω του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», αναβαθμίζονται συνολικά 5 Δημοτικά Κτίρια στη Ν.Ερυθραία. Πρόκειται για σειρά έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Δημαρχείο Ν.Ερυθραίας, το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το Πνευματικό Κέντρο (ΚΕΜΜΕ) και το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.
Κάθε κτίριο πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά, πετυχαίνοντας εξοικονόμιση ενέργειας τουλάχιστον 32,02% σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας, πριν από τις παρεμβάσεις που προτείνονται.
Με τη νέα σχολική χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Ν.Ερυθραίας. Τον Δεκέμβριο 2014, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της νέας Διοίκησης που οδήγησαν στην έγκριση σχετικού αιτήματος στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ), εξασφαλίσαμε Υποέργο, προϋπολογισμού 140.000€, για την προμήθεια όλης της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής του Παιδικού Σταθμού.
Έγινε εργασίες στο Πάρκο Α. Παπανδρέου, για την αποκατάσταση επικίνδυνων σημείων (βλ.ξύλινο δάπεδο, σπασμένα φωτιστικά, πίστα σκειτμπορ κλπ.). Στην Παιδική Χαρά Γ.Παπανδρέου επέκταση της παιδικής χαράς και τοποθέτηση νέων οργάνων, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας.
Επίσης, ολοκληρώθηκε το έργο «Παρεμβάσεις Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και Φωτισμού στην Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου» προϋπολογισμού 70.200,00€.
Στο πλαίσιο του έργου αυτού, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινες πέργολες, δύο ράμπες ΑμεΑ, δύο σιντριβάνια, ενώ αντικαταστάθηκε το παλαιό ηλεκτρολογικό δίκτυο και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Επίσης, αυξήθηκε το ποσοστό πρασίνου της πλατείας με φύτευση πρόσθετων δέντρων και θάμνων, καθώς και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, επιτεύχθηκε η προμήθεια νέου αντλητικού συστήματος για τη μεγάλη γεώτρηση της οδού Σοφοκλέους, ενώ εκπονήθηκε μελέτη για την κατασκευή πεζοδρόμων στην περιοχή του «Μορτερό».
Στη Δημοτική Ενότητα Ν.Ερυθραίας πραγματοποιήθηκε και ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων, επισκευές σε δρόμους όπου είχαν επισημανθεί λακκούβες και αντικατάσταση της αποχευτετικής αντλίας του Α’ βρεφονηπιακού σταθμού της οδού Πανόρμου. Οι χώροι των αντλιοστασίων στις οδούς Ισμήνης και Αθηνάς ανακαινίστηκαν (εσωτερικά και εξωτερικά), όπως και οι εσωτερικοί χώροι του Δημαρχείου Νέας Ερυθραίας.
Τεχνικές εργασίες έγιναν και για την αποκατάσταση της οροφής του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ν.Ερυθραίας, κατόπιν αποκόλλησης τμημάτων της. Η επέμβαση των Υπηρεσιών του Δήμου ήταν άμεση, με εφαρμογή σειράς επεμβατικών και προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών, εντάσσεται και η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου Γυμναστηρίου του Σχολείου.
Ακόμη, τοποθετήθηκαν δύο εξωτερικές σιδερένιες συρόμενες πόρτες για τη φύλαξη του αύλειου χώρου της Εκκλησίας του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας της Θεοτόκου.
Επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου τοποθετήθηκε προστατευτικό κιγκλίδωμα κατά μήκος του Α’ Δημοτικού Σχολείου (από την οδό Καρασταμάτη ως και το φανάρι της διάβασης πεζών). Ακόμη, έγινε καθαρισμός των σχαρών των ποδηλατοδρόμων και των των πεζοδρομίων της Δημοτικής Ενότητας Ερυθραίας και αντικατάσταση αυτών που βρίσκονται στις οδούς (Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Δρυμπέτη, Βάρναλη, Παπανδρέου). Τεχνικές παρεμβάσεις έγιναν και σε κατεστραμμένα πεζοδρόμια (βλ. Κρήνης & Ηρώων Πολυτεχνείου, Αναξαγόρα & Ν.Πλαστήρα, Μελί & Χαλκηδόνος κ.α.), με ενδεικτική την αποκατάσταση μεγάλου τμήματος του πεζοδρομίου στην Φωκαίας. Στο ίδιο σημείο, υπάρχουν πλέον και νέες παροχές για τον ηλεκτροφωτισμό.
Τεχνικές εργασίες και επιδιορθώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο κτίριο της Βίλας Κώστα, οι οποίες αφορούσαν στη βελτίωση των συνθηκών θέρμανσης, φωτισμού & ασφαλείας, αλλά και στη βελτίωση της εσωτερικής διαρρύθμισης του χώρου, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός (βλ. δημιουργία αποθήκης).
Σε επίπεδο υπηρεσιών, δημιουργήθηκε υπηρεσία αντλιοστασίου με υπεύθυνη προϊσταμένη μόνιμη υπάλληλο – που απασχολείται σε καθημερινή βάση.

Β) ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ερυθραίας καταβάλλει προσπάθειες να διασφαλίσει ένα καλό επίπεδο ποιότητας ζωής για τους κατοίκους, μέσα από την συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και την απόρριψη αδειών χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων, καταστημάτων που αποδεδειγμένα προκαλούσαν όχληση στην περιοχή.
Τα θέματα υπερκορεσμού των οικοδομικών τετραγώνων και της αλόγιστης χρήσης των μουσικών οργάνων συζητήθηκαν και με τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Γ) ΔΡΑΣΕΙΣ
Για πρωτη φορά εορτάστηκαν τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» στη Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα Παρκο Α.Παπανδρεου. Μια εκδήλωση με ζωντανή μουσική και δραστηριότητες για τα παιδιά.
Επίσης, το Τοπικό Συμβούλιο μεριμνά για την αξιοποίηση της Βίλας Μπότση, με στόχο την αναβάθμιση του πολιτιστικού χαρακτήρα της Δ.Ε. Ν.Ερυθραίας.

Skysa App Bar