Με βραβεύσεις, ευχές, παράδοση και αγαπημένα τραγούδια η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στο Δημαρχείο της Κηφισιάς.

Οι παραδοσιακές άμαξες έξω από το Δημαρχείο καλωσόριζαν τους πολίτες ενώ ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στην είσοδο της αίθουσας «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» υποδεχόταν τους προσκεκλημένους.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος έδωσε τις θερμές ευχές του για Καλή Χρονιά με Υγεία και Ειρήνη τονίζοντας πως εάν δεν υπάρχει Ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργικότητα αλλά και λύση των οικονομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στον εγκάρδιο χαιρετισμό του εκτός από τις ευχές του για υγεία, εργασία, αισιοδοξία και αλληλεγγύη το 2016, αναφέρθηκε στις μεγάλες τομές που επιχειρήθηκαν κατά το 2015, αλλά και σε αυτές που δρομολογούνται το νέο έτος.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς μίλησε για τους δημοκρατικούς θεσμούς που εδραιώθηκαν: Συνοικιακές συνελεύσεις, Ανοιχτές διαβουλεύσεις για μεγάλα θέματα και Συμμετοχικός προϋπολογισμός τους οποίους αγκάλιασαν οι πολίτες.

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε και στην φυσιογνωμία του Δήμου μας τονίζοντας πως με συντονισμένες ενέργειες απετράπη η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, καθώς δεν δόθηκαν 40 νέες άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας. Ταυτόχρονα όμως τονώθηκε η εμπορικότητα και η επιχειρηματικότητα του Δήμου με ποικίλες ενέργειες που έγιναν από την Δημοτική Αρχή.

Παράλληλα την χρονιά που πέρασε ενισχύθηκε:

– ο τομέας της καθαριότητας με προσωπικό

– οι  επισκευές και οι συντηρήσεις όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,

-οι παροχές στα σχολεία, για πρώτη φορά ο Δήμος παρείχε την δυνατότητα δωρεάν παιδιάτρου

– το Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου με νέα προγράμματα και νέους ωφελούμενους

Την ίδια ώρα εκπονούνται μελέτες για το Αθλητικό Κέντρο στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου στην Κάτω Κηφισιά, δόθηκε αγώνας δρόμου για την στέγαση σε σύντομο χρονικό διάστημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας στο προαύλειο χώρο του με την σύμφωνη γνώμη διδασκόντων και Συλλόγου Γονέων, εκπονήθηκαν και παραδόθηκαν μελέτες και δημοπρατήθηκαν έργα όπως αποχέτευσης ηλεκτροφωτισμού, σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.τ.λ, που όμως ακόμη δεν υλοποιούνται εξαιτίας ανταγωνιστικών εργολαβικών ενστάσεων.

Παράλληλα ολοκληρώνονται μελέτες για χρηματοδοτήσεις έργων από την Περιφέρεια (αποχέτευση, αντιπλημμυρικά, παιδικές χαρές κ.α.)

Το 2016 θα ενταθεί η προσπάθεια για νέα έργα και θα δοθεί έμφαση στην οδοποιία, την κατασκευή πεζοδρομίων, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών, την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών αλλά και την επανασύσταση των Συνοικιακών Συμβουλίων.

Τέλος ο  Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε τους συναδέρφους του για την συμπαράσταση, τον ζήλο και την καθημερινή τους προσπάθεια  να υπηρετήσουν την πόλη και τους πολίτες με σεβασμό και Δημόσιο ήθος.

Να σημειώσουμε πως ο  Δήμαρχος Κηφισιάς έκοψε και παρέδωσε από ένα κομμάτι πίτας στον Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ.κ. Κύριλλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργο Καραμέρο, στον Βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και στον Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη, οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους στους παρευρισκόμενους για το νέο έτος.

Τις ευχές τους για το 2016 έδωσαν ο πρόεδρος του Δ.Σ., οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν συμπολίτες μας για την προσφορά τους στο Δήμο Κηφισιάς. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν:

Περικλής Καραγιαννάκης ως παράδειγμα δημοτικού υπάλληλου, ο οποίος με σεμνότητα και ταπεινότητα υπηρέτησε τον Δήμο Κηφισιάς  από το 1950 ως το 2001. Ο κ. Καραγιαννάκης υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998 ως το 2002 και από 2006 ως το 2014, ενώ μέχρι σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» και το τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας». Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Μένανδρος» κα Πόλυ Αστερίου παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Δήμου Κηφισιάς για την εικοσιπενταετή ενεργή και ιδιαίτερα επιτυχημένη δράση της. Ψυχή της ομάδας είναι η κα Κική Αυγουστάτου, η οποία προσφέρει δωρεάν τα μαθήματα υποκριτικής και τη σκηνοθεσία των έργων, ορισμένα εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε πανελλήνια φεστιβάλ, αποσπώντας σημαντικά βραβεία. Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας», Σταύρος Ζαπάντης, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

Δημήτρης Παπαδόπουλος καθώς με πρωτοβουλία του από το 1977 συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο χρηματικό σκοπό από ιδιώτες και κατατέθηκε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας. Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Κατερίνα Καραλή παρέδωσε την τιμητική πλακέτα

Νικόλαος Μάνεσης, παλαιός Κηφισιώτης και διακεκριμένος επιχειρηματίας, βραβεύτηκε για τη προσφορά του στο Δήμο Κηφισιάς, αφού με την ευγενική χορηγία του αποκαταστάθηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως, η παιδική χαρά του Αγίου Δημητρίου. Η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Καλλιόπη Πάστρα έκανε την βράβευση.

Ελένη Χριστοδούλου, κόρη του γνωστού Κηφισιώτη, ευπατρίδη, ιατρού, Χρήστου Χριστοδούλου. Βραβεύτηκε  επειδή χορήγησε τα έξοδα μετατροπής της μονοκατοικίας – κληροδοτήματος «Νέλλη Κοκκορίνου» σε ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τους  Παιδικούς Σταθμούς της Κηφισιάς, κ. Γιάννης Παντελεάκης έκανε την βράβευση.

-Ο Γεώργιος Γιουρούκος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  ναυτιλιακής εταιρείας Technomar Shipping Inc. Προσέφερε στο Δήμο Κηφισιάς ένα ανοιχτού τύπου ημιφορτηγό για τις ανάγκες του. Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα», κ. Απόστολος Κασιούρας έκανε  τη βράβευση.

Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, το εξειδικευμένο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας το οποίο επεμβαίνει άμεσα και σύμφωνα με τις αντικειμενικές του δυνατότητες σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Οι υπάλληλοι εργάζονται με συνέπεια, συνέχεια και αυτοθυσία, ανεξαρτήτως ωραρίου, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος βράβευσε τη υπηρεσία.

Η εκδήλωση έκλεισε με αγαπημένα τραγούδια από τη μουσικό- ερμηνεύτρια Τατιάνα Μανωλίδου με τη συνοδεία στην κιθάρα του μουσικού Μηνά Μπόγρη.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς έτυχε στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κηφισιάς Υπαστυνόμο Α΄ κ. Σπυρίδωνα Βαργιανίτη.

 

Skysa App Bar