Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Έκθεση Αγιογραφίας του Δήμου Κηφισιάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση του Εργαστηρίου Αγιογραφίας του τμήματος ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς στη Βίλλα Κώστα (Λουκή Ακρίτα 4, Πνευματικό κέντρο Ν. Ερυθραίας).
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν για μια εβδομάδα (27 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου), τα έργα των συμμετεχόντων στο Εργαστήριο, αλλά και να παρακολουθήσουν μια σειρά ομιλιών, ιστορικών παρουσιάσεων αλλά και ντοκιμαντέρ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πλήθος κόσμου ακόμα και από μακρινούς προορισμούς ανταποκρίθηκε στο διήμερο αφιέρωμα για την «Άλωση της Κωνσταντινούπολης» ενώ ιδιαίτερα κατανυκτική ήταν η βραδιά όπου η κα Εύα Χαλκιαδάκη απήγγειλε τροπάρια Αγίων.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Ζαπάντης. Ακολούθησε ομιλία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Γ. Λιέπουρη, ο οποίος εξήγησε αγιογραφικά και πνευματικά το γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου.
Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της έκθεση έγινε κλήρωση λαχειοφόρου. Τυχερός της κλήρωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Εκάλης κ. Δημήτρης Λιανός, ο οποίος κέρδισε μια εικόνα των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, έργο μαθήτριας του εργαστηρίου. Τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί δόθηκαν στην Κοινωνική Μέριμνα. Επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ειδών ρουχισμού για τους Γιατρούς του Κόσμου, ενώ παραδόθηκαν πέντε έργα των μαθητών στο σύλλογο «Παιδιά της Γης» προκειμένου να τα αξιοποιήσει στις δραστηριότητες του.
Την οργάνωση της έκθεσης είχε αναλάβει η αγιογράφος Μαρία Καρδαρά, η οποία είναι και η δασκάλα των μαθητών του Εργαστηρίου Αγιογραφίας του Δήμου Κηφισιάς.

Skysa App Bar