ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΡΤΕΡΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μεγάλη είναι η συμμετοχή και η ανταπόκριση των πολιτών στις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Δήμου Κηφισιάς. Η καταγραφή των προβλημάτων τους αποτελεί μια ακτινογραφία των αναγκών ανά συνοικία και διευκολύνει την Διοίκηση στον προγραμματισμό του  έργο της.

Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν δύο συνελεύσεις στο Μορτερό της Νέας Ερυθραίας και στις Εργατικές Πολυκατοικίες της Κηφισιάς. Οι πολίτες είχαν απεριόριστο χρόνο στην διάθεση τους για να εκθέσουν τα θέματα που τους απασχολούν.  Παράλληλα μια οργανωμένη ομάδα του Δήμου με επικεφαλής,  τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσούλο κατέγραφαν τα προβλήματα και απαντούσαν σε εκείνα που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η 12η Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας και συγκεκριμένα στο Εντευκτήριο της Αγίας Ματρώνας. «Προτεραιότητα της Διοίκησης είναι η Νέα Ερυθραία, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε υποβαθμιστεί» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και παράλληλα μίλησε για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή.

Στην Συνοικιακή Συνέλευση τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

1.                 Συζητήθηκε η μεταφορά από τον χώρο στάθμευσης της Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς, ελάχιστου αριθμού απορριμματοφόρων. Το θέμα θα διευθετηθεί σύντομα.

2.       Ζητήθηκε από τον Δήμο η ασφαλτόστρωση της οδού Γυμναστηρίου όπου οδηγεί στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ερυθραίας  «Φώτης Βαρδαξής». Όπως και των οδών Νάξου και Αμοργού.

3.       Συζητήθηκαν κυκλοφοριακά ζητήματα.

4.       Τέθηκαν θέματα καθαριότητας. Ζητήθηκε ο καθαρισμός των κάδων και η χωροθέτηση τους

5.       Ζητήθηκε η παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να υπάρξει και δεύτερη λεωφορειακή γραμμή.

6.       Επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη καθαρισμού των πεζοδρομίων από εμπόδια, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει από την Δημοτική Αρχή.

Να σημειώσουμε πως  ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανακοίνωσε στους πολίτες  πως συγκροτήθηκε μικρό και ευέλικτο συνεργείο για την Νέα Ερυθραία προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα στα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Με συγκεκριμένη πρόταση για το μεγάλο θέμα της αποκατάστασης των διακλαδώσεων με το αποχετευτικό δίκτυο που απασχολεί την συνοικία των Εργατικών Πολυκατοικιών προσήλθε στην Συνοικιακή Συνέλευση ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. Κατέθεσε στην επαναληπτική συνέλευση μια επωφελή πρόταση για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, με συμμετοχή του Δήμου, η οποία  θα λύσει το πρόβλημα με μικρή οικονομική επιβάρυνση αλλά και με δόσεις. Επίσης στην Συνοικιακή Συνέλευση τέθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Η πορεία υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στην οδό Αχαρνών
  2. Ο ηλεκτροφωτισμός στο πεζοδρόμιο της 1ης Μάη
  3.  Η καθαριότητα και η αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων
  4. Η αξιοποίηση παλιών και εγκαταλελειμμένων εργοστάσιων της περιοχής τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης
  5. Η διαμόρφωση χώρου μπάσκετ για την νεολαία.
  6. Ο εξωραϊσμός της παιδικής χαράς του Νηπιαγωγείου και η απομάκρυνση επικίνδυνων και φθαρμένων παιχνιδιών.

 

 

Skysa App Bar