Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γιώργος Θ. Θωμάκος

Γεννήθηκε  το  1967. Είναι  γιος Ταξιάρχου της Πολεμικής Αεροπορίας  και κατάγεται από την Μάνη. Από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από  την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, όπου ο προπάππους του υπήρξε δάσκαλος και ιερέας του Ελληνικού πληθυσμού και εξορίσθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων και τη Νομική Σχολή Αθηνών. Μάχιμος Δικηγόρος Αθηνών από το 1993.  Ως Δικηγόρος βρισκόταν συστηματικά στο πλευρό αδύναμων συμπολιτών μας, ενώ πολλές φορές εκπροσώπησε Συλλόγους και ομάδες πολιτών σε υποθέσεις περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ANTENNA, στον Ελληνοκυπριακό Ραδιοφωνικό Σταθμό, ενώ συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό.

Εκλεγόταν  από το 1994 έως το 2010, που αποχώρησε οικειοθελώς, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς  και επί τρεις θητείες υπήρξε ο νεότερος Σύμβουλος.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς,  Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης και μέλος Δ.Σ. άλλων Αθλητικών , Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Οργανισμών του Δήμου Κηφισιάς.

Συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ», συνεργάστηκε με το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας  και τον  αείμνηστο Πρόεδρο του Αντώνιο Τζήκα. Είναι επίσης  μέλος πολλών συλλόγων της  Κηφισιάς και μέλος του Λαϊκού Θεάτρου της Νέας Ερυθραίας.

Το  2004 ορίστηκε από την Κυβέρνηση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων – Ε.ΘΕ.Λ  (πρώην Ε.Α.Σ.)  και στην συνέχεια εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος της.

Το 2014 ίδρυσε τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ & ΕΚΑΛΗΣ» και στις δημοτικές εκλογές αναδείχθηκε Δήμαρχος. 

Το 2019 επικεφαλής του ίδιου Συνδυασμού επανεξελέγη ανάμεσα σε 14 Δημοτικές Παρατάξεις.

Ως Δήμαρχος προώθησε ιδιαίτερα την Τοπική Δημοκρατία και καθιέρωσε νέους θεσμούς συμμετοχής των πολιτών.  Έδωσε έμφαση στην διατήρηση της Παραδοσιακής Φυσιογνωμίας και της Εμπορικότητας της πόλης. Ανέδειξε το τρίπτυχο Περιβάλλον, Κλίμα και Ενέργεια εφαρμόζοντας πρωτοποριακές Πράσινες Πολιτικές, εξασφαλίζοντας  σημαντικές χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Εισήγαγε τον Δήμο στην νέα Ψηφιακή Εποχή εφαρμόζοντας πολλές Καινοτομίες.

Με την σύζυγο του, Γεωργία Παπαευθυμίου  Δικηγόρο- πρώην Πρόεδρο ΕΟΠΠΕΠ έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον  φοιτητή Θωμά – Γιώργο και την Κλειώ – Γαρυφαλλιά, μαθήτρια σε  Δημόσιο Λύκειο της Κηφισιάς.