Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση Συνεργασίας

Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση Συνεργασίας

 

Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση Συνεργασίας

 

 

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

 

Την Κυριακή που πέρασε, εκλέξατε τους σαράντα ένα (41) Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας. Περισσότεροι από εννιακόσιοι (900) συμπολίτες μας υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο μας.

Απευθύνω συγχαρητήρια σε όσους εκτέθηκαν θαρραλέα στη δημοκρατική διαδικασία κι ευχαριστίες σε όσους πολίτες προσήλθαν στις κάλπες.

Η πληθώρα υποψηφίων μείωνε εξ αρχής τη δυνατότητα εξασφάλισης πλειοψηφιών και πράγματι καμία δημοτική παράταξη, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν να πλησιάσει.

Την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, το δίλημμα είναι πολύ πιο καθαρό, απ’ ό,τι πριν περίπου 5 χρόνια: τώρα, επιλέγετε ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ανάμεσα σε ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειές μου και των συνεργατών μου, διαπιστώνουμε ότι το σημαντικό και καινοτόμο έργο που υλοποιήσαμε σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα σε πολλούς συμπολίτες μας.

Όμως, είναι ευκολότερο να συγκρίνετε την κατάσταση σε όλους τους τομείς, ανάμεσα στην περίοδο 2010-2014 (Διοίκηση Χιωτάκη) και 2015-2019 (Διοίκηση Θωμάκου).

Εξηγήσαμε πόσο ενισχύθηκε οικονομικά ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια, ώστε να έχουν ήδη προκηρυχθεί εξήντα ένα (61) τεχνικά έργα, μελέτες και υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, μειώναμε διαρκώς τα δημοτικά τέλη και πετύχαμε αρκετές καινοτομίες. Ενδεικτικά: πολύ σύντομα πέντε (5) ιδιωτικά περιπολικά και πεζοί φύλακες θα περιπολούν σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Απέναντι στον πρώην Δήμαρχο, που ισοπεδώνει το έργο μας και ζητά τη ρεβάνς του 2014, εμείς διεκδικούμε δικαιωματικά τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου μας. Τα 12 χρόνια του στη Διοίκηση του Δήμου είναι υπεραρκετά. Άλλωστε ήδη, ο συνδυασμός του έχασε περισσότερες από 5.000 ψήφους, ποσοστό μεγαλύτερο του 17%.

Θα υπηρετήσουμε τον Δήμο μας, με ισότιμες συνεργασίες με τις δημοτικές παρατάξεις, τις οποίες καλούμε από σήμερα. Η αλαζονική διοίκηση του πρώην Δημάρχου δεν μπορεί να τις εγγυηθεί. Υπήρξε αντίθετος ακόμα και στον δημοκρατικό θεσμό των Συνοικιακών Συμβουλίων, καλώντας τους πολίτες να μην συμμετέχουν!

Τέλος, απευθύνω έκκληση προς όσους δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν την προηγούμενη Κυριακή, να προσέλθουν, όπως όλοι μας, την επόμενη, δίνοντάς μου τη δύναμη, ώστε με τις επιθυμητές συνεργασίες, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε ΔΗΜΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΕΝΤΙΜΟ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ!

 

Με Εκτίμηση και Φιλικούς Χαιρετισμούς,

 

Γιώργος Θωμάκος

Δήμαρχος Κηφισιάς και Υποψήφιος