ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ένα βήμα πριν χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας κα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς, όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι καθ’ όλα έτοιμες τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 για να υποδεχθούν τους μαθητές με ασφάλεια και κανόνες, δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας του Covid-19. Ήδη έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό η καθαριότητα των σχολείων ενώ έχουν αποσταλεί είδη ατομικής υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.).

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί τα τεχνικά συνεργεία και την Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές που, σε συνεργασία με τους Διευθυντές προετοίμασαν τις σχολικές μονάδες για το πρώτο κουδούνι.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι τα θέματα της σχολικής στέγης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο ιστορικό, 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας  με τα τεχνικά συνεργεία, να εργάζονται για τη στερέωση και αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου και την προσθήκη στατικών ανεξάρτητου κτιρίου, σε ένα έργο του οποίου η δαπάνη προϋπολογισμού φτάνει τα 3.900.000 ευρώ. Συνεχίζονται και οι εργασίες  κατασκευής της νέας πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κηφισιάς, όπου εγκρίθηκε να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 €. 

Με γνώμονα τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων ο Δήμος μας συνεχίζει να καταγράφει τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και πραγματοποιεί τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με σχετικές εργολαβίες. Στο πλαίσιο εργολαβιών που αφορούν επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων έχουν πραγματοποιηθεί και  πιστοποιηθεί 150 εργασίες που αφορούν σε κτήρια Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.

Οι εργασίες κυρίως αφορούν σε:

Ηλεκτρολογικές Εργασίες- Συντηρήσεις- Αντικαταστάσεις ηλεκτρικών πινάκων

Μονώσεις- Υγρομονώσεις

Τοποθέτηση Κουφωμάτων

Εργασίες σε χώρους υγιεινής (τουαλέτες, δημιουργία WC ΑΜΕΑ)

Ελαιοχρωματισμοί αιθουσών- Ανακαινίσεις εξωτερικών χρωμάτων

Ελαιοχρωματισμοί κιγκλιδωμάτων- Τοποθέτηση νέων όπου κρίνεται απαραίτητο

Εργασίες σε αίθουσες εκδηλώσεων

Επισκευές σε στέγες σχολικών κτηρίων- Τοποθετήσεις κεραμιδιών

Έλεγχος αντικεραυνικής εγκατάστασης- Μελέτες

Εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης στις σχολικές εγκαταστάσεις  αλλά και στους αύλειους χώρους πραγματοποιούνται συνεχώς από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς κατόπιν σχετικών αιτημάτων των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα στο καλοκαίρι έχουν ολοκληρωθεί επιπλέον 25 παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα. Επίσης οι επιτροπές επιμελούνται των ετήσιων συμβάσεων για μυοκτονίες- απολυμάνσεις, συντηρήσεις κλιματιστικών μονάδων κ.α.

Την εποπτεία των έργων στα σχολικά συγκροτήματα έχουν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς με  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο τον Αλέξιο Μακρή  καθώς και η  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  Σχολική Επιτροπή με προέδρους αντίστοιχα,  τους Δημοτικούς Συμβούλους Χρήστο Λαχανά και  Νικήτα Κόκκαλη- Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας.