ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Από τη Νέα Ερυθραία, Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, και μπροστά από το ανάγλυφο άγαλμα της Μάνας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχήθηκε στις γυναίκες του Δήμου μας, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

«Αγαπημένες συμπολίτισσες Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σας, τη γιορτή της Γυναικάς. Ο Δήμος Κηφισιάς δίνει τον διμέτωπο αγώνα με προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας αλλά και με εντατικές προσπάθειες απέναντι στις επιπτώσεις της φυσικής καταστροφής.

Σήμερα όμως το βλέμμα μας, η προσοχή  μας και όχι μόνο αυτή την ημέρα, στρέφεται αποκλειστικά σε εσάς, τη γυναίκα τη χαρά της ζωής, τη μάνα κάθε ζωής.

Σας εύχομαι Δύναμη κι Αισιοδοξία για τη σκληρή καθημερινότητα.

Ο Δήμος Κηφισιάς προωθεί προγράμματα για την προστασία της γυναίκας και προσπαθεί καθημερινά να υπογραμμίζει το σεβασμό και την αγάπη προς εκείνη. Χρόνια Πολλά».

 

Ο Δήμος Κηφισιάς, σεβόμενος και τιμώντας τον ρόλο, τη δράση και τον καθημερινό αγώνα των γυναικών προσπαθεί με τις υποστηρικτικές δομές του, όπως τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τις κοινωνικές δράσεις του, να βρίσκεται κοντά στη γυναίκα, και να της παρέχει διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

Στο πλαίσιο αυτό προωθεί προγράμματα και δράσεις  στους τομείς:

  • Ισότητας των Φύλων
  • Παρακολούθησης του φαινομένου της συντροφικής βίας
  • Ενδοοικογενειακής βίας/ Έμφυλης βίας
  • Ενημέρωσης πιθανών θυμάτων και διευκόλυνση των καταγγελιών τους/ Κίνημα Me Too

Συγκινητική νότα για τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας το βίντεο για της Γυναίκες της Επανάστασης,  που επιμελήθηκαν οι δραστήριες γυναίκες μέλη των 4άρων ΚΑΠΗ του Δήμου μας, σύγχρονες ηρωίδες καρτερικότητας και υπομονής εν καιρώ πανδημίας, συμπλέοντας  με τον Εθνικό Εορτασμό 1821. Τον συντονισμό της δράσης και την αφήγηση είχε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νίνα Ασπασία  Βλάχου. Αξιοσημείωτη και η συμβολή της Προϊσταμένης των ΚΑΠΗ Μαίρης  Κανελλοπούλου.https://www.youtube.com/watch?v=dftTo306_2o